Terug Lees dit artikel

Inclusief magazine

Magazine over inclusiviteit


In Nederland streven we ernaar iedereen te laten participeren in de samenleving. Dit wordt gestimuleerd vanuit de overheid en steeds meer omarmd door het bedrijfsleven. Met ‘iedereen’ bedoelen we ook mensen die lichamelijk of geestelijk niet altijd 100% in het werknemersplaatje passen. Maar dat betekent niet dat zij geen zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een organisatie. Of niet productief kunnen zijn. Dat kan namelijk best!


Matches in de arbeidsmarkt

Onder de noemer ‘inclusiviteit’ proberen steeds meer partijen in de regio Midden-Gelderland op een soepele manier matches te maken tussen medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers. Omdat we dat willen als maatschappij, omdat het minder geld kost als mensen werken en omdat werkgevers hun maatschappelijke gezicht willen laten zien. En niet te vergeten omdat de arbeidsmarkt behoefte heeft aan de inzet van veel mensen.


Iedereen doet mee

De stichting Inclusief Ondernemen Midden-Gelderland brengt partijen bij elkaar en streeft met acties en beleid naar het creëren van aandacht en kansen voor een inclusieve arbeidsmarkt in Midden-Gelderland. Het motto is Iedereen doet mee. Er zijn al veel positieve casussen en de samenwerking tussen gemeenten, UWV, Werkgeversservicepunt en de stichting is voorbeeldig. Toch is er nog veel zendingswerk nodig want werkgevers zijn vaak onbekend met de mogelijkheden of huiverig voor de valkuilen van inclusief ondernemerschap.

Magazine voor werkgevers

Om werkgevers en anderen in het veld te informeren en vooral te laten zien hoe goed inclusief ondernemen kan uitpakken, ontwikkelde Caplan een magazine. Boordevol informatie en verhalen van matches tussen kandidaten en organisaties.


Interesse? Mail ons voor een exemplaar via info@caplan.nl