Recepten van de Bazaar
Bloemkoolsalade
- 1 bloemkool
- 20 gram rozijnen
- 1 limoen
- flinke scheut olijfolie
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 eetlepel honing
- handje amandelen
- ½ bosje peterselie
- roze peperkorrels
- Week de rozijnen in een beetje warm water.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Kook vier minuten. Giet goed af.
- Rasp de limoen en pers uit.
- Maak de dressing: roer het limoensap door de olie, doe daar de ras el hanout en de honing bij. Roer flink door elkaar, of schud door elkaar in een jampotje.
- Giet de dressing over de warme bloemkool, hussel door elkaar en laat afkoelen.
- Vlak voor het opdienen: snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen grof. Schep rozijnen, peterselie en citroenrasp door de bloemkool, strooi de gehakte amandelen en de gekneusde rode pepers erover.
ISBN 9789079383955
€17,50
Dit boek bestellen